27 Nisan 2018 Cuma

YAPBOZ


 
Kazanım ve Göstergeler: 
Bilişsel gelişim: 
Kazanım1. Nesne-durum-olaya dikkatini verir. 
(Göstergeleri: Dikkat edilmesi gereken nesne-durum-olaya odaklanır.
Kazanım2. Nesne-durum-olayla ilgili tahmide bulunur. 
(Göstergeleri: Nesne-durum-olayla ilgili tahminini söyler. Tahmini ile ilgili ipuçlarını açıklar. Gerçek durumu inceler. Tahmini ile gerçek durumu karşılaştırır.) 
Kazanım14. Nesnelerle örüntü oluşturur. 
(Göstergeleri: Modele bakarak nesnelerle örüntü oluşturur. Bir örüntüde eksik bırakılan ögeyi söyler, tamamlar. Nesnelerle özgün bir örüntü oluşturur.) 
Kazanım19. Problem durumlarına çözüm üretir.
 (Göstergeleri: Problemi söyler. Probleme çeşitli çözüm yolları önerir. Çözüm yollarından birini seçer. Seçtiği çözüm yolunu dener. Çözüme ulaşamadığı zaman yeni bir çözüm yolu seçer. Probleme yaratıcı çözüm yolları önerir.)
Motor gelişim: 
Kazanım3. Nesne kontrolü gerektiren hareketleri yapar.
 (Göstergeleri: Bireysel ve eşli olarak nesneleri kontrol eder. )
Kazanım4. Küçük kas kullanımı gerektiren hareketleri yapar. 
(Göstergeleri: Nesneleri üst üste-yan yana-iç içe dizer. Nesneleri takar, çıkarır, ipe vb. dizer. Nesneleri yeni şekiller oluşturacak biçimde bir araya getirir.)
Kişi Sayısı: 1
Kullanılan Araç-Gereçler: Mukavva, kalın keçe, kumaş parçaları, ip, iğne, makas.


Materyalin Parçaları:
-Yap-bozu yerleştirmek için alt taban 
-7 adet yap-boz parçası 
Materyalin Kullanışı: Çocuk parçaları, yap-bozun alt tabanı üzerindeki kare şekli dolduracak şekilde istediği gibi yerleştirir. Aynı zamanda bunun için hazırlamış olduğum örnek çizimden de yararlanabilir. Öğretmen farklı şekillerde örüntü oluşturur ve çocuklardan onu sırayla yapmalarını isteyebilir. Farklı şekillerde kullanılabilir.


Kullanılacak malzemeler ;
- Mukavva
-Kalın gri keçe
-Kumaş parçaları
- Kalın siyah ip
- 502 yapıştırıcı
Yapılışı; Keçeden iki tane 27x27 ölçülerinde kare kesilir. Karelerden birinin üzerine  kenarlarında 2 cm boşluk bırakılarak 25x25 cm ölçülerinde kare çizilir ve ortadaki kare 2x2 cm karelere bölünür. Çizilen çizgiler üzerinden siyah iple dikiş yapılır. Ardından iki kare keçe üst üste koyularak birleştirilir. Böylece yapbozun tabanı oluşturulur. Yapbozun parçaları için mukavva üzerine kalıpları çizilir kesilir. Aynı şekilde kumaş parçaları da kesilir. Kesilen kumaşlar şeklinde uygun olarak ters bir şekilde bir kenarı kalacak şekilde dikilir. Daha sonra düz yüzü çevrilerek içine mukavvalar koyulur ve dikilmesine kenarı dikilir.

 SİNOP ÜNİVERSİTESİ OKUL ÖNCESİ 3.SINIF ÖĞRENCİSİ BETÜL TEKİNEL


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder